Diagnosztika

Fogászati szűrővizsgálat, diagnosztika

Sokak által ismert örökérvényű gondolat: az idejében felismert kezdeti elváltozások gyógyítása egyszerűbb, jobb prognózisú feladat, mint az elhanyagolt, jelentős tünetekkel járó betegségeké. Optimálisan félévente érdemes fogászati szűrővizsgálatot végeztetni. A szűrővizsgálat keretében értékeljük a fogak, és az íny állapotát, továbbá ellenőrizzük a tömések és fogpótlások megfelelő voltát. Ismertetjük Önnel az esetleges problémákat, hibákat, valamint azok kezelési lehetőségeit. Megvizsgáljuk a szájüreg többi alkotórészét is, a daganatok korai felismerése érdekében.
A gondos vizsgálathoz nemcsak gyakorlat és figyelmesség szükséges. De a modern technika használata is elengedhetetlen. Rendelőnkben egy speciális caries diagnosztikai műszerrel (Diagnodent) vizsgáljuk fogról-fogra a fogazat állapotát. A műszer egy lézernyalábbal világítja át a fogszöveteket és az inhomogén állapot esetén azonnal jelzi akár a szemmel még nem látható, kezdődő fogszuvasodás meglétét is. Segítségével a kezdeti stádiumban felismert fogszuvasodások kezelése fúrásmentesen (pl. fluoridos kezeléssel, ózonterápiával) is orvosolhatóak.

rendelo2.jpg

További szolgáltatásaink
A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása, az akadályozó tényezők elhárítása révén.
A fogkő eltávolítása egy speciális, ultrahanggal működő műszersegítségével történik, a fogzománc megsértése nélkül.
Esztétikai fogászatunk magas színvonalát mutatja, hogy beavatkozásaink nyoma szinte nem is látható, a végeredmény olyan, mint egy valódi fog.
A fémmentes fogpótlások teljesítik korunk legigényesebb esztétikai követelményeit hosszú távú megoldást kínálva.
A szép és egészséges fogsor kialakítása és megóvása egészen kisgyermekkorban kezdődik. Az időben kezdett helyes fogápolás, a fogorvosokkal kötött...
Sokkal gyorsabban, pontosabban és kevesebb ülésben folyik a kezelés. A későbbi szövődmények jobban elkerülhetőek.
Rendelőnkben a legújabb és leghatékonyabb ZOOM! Advanced Power® professzionális fogfehérítő rendszert alkalmazzuk.
A fogpótlás az egészséges szomszédos fogak lecsiszolása nélkül is lehetséges illetve alternatíva a csak kivehető pótlásokra.
A fogászati betegségek megelőzésének lehetőségeit a tökéletes szájhigiéne, a helyes táplálkozási szokások kialakítása, valamint a rendszeres...