Esztétikus tömések

A fogazat funkcionális és esztétikai harmóniáját megbontó fogszuvasodások és foghiányok helyreállításakor, a tartósság és működőképesség mellett, kiemelt figyelmet szentelünk a szép és természetes hatás elérésére. Esztétikai fogászatunk magas színvonalát mutatja, hogy beavatkozásaink nyoma szinte nem is látható, a végeredmény olyan, mint egy valódi fog.

A rendelőnkben rendelkezünk egy speciális festékkel, ami megfesti a szuvas területeket. Ennek a caries indikátornak a segítségével csak az éppen szükséges, minimális foganyagot távolítjuk el. Szemkontroll mellett meggyőződhetünk, hogy valóban annyi foganyagot távolítottunk el, mint amennyi szükséges, se többet se kevesebbet. Így a tömésterápia valamivel több időt vesz igénybe,de sok esetben ezáltal a nagyon szuvas fogak gyökérkezelése is elkerülhető. A szuvas terület feltárása és eltávolítása után a tömések fényrekötő tömőanyagból, több színből rétegezve, adhezív technikával készülnek. Töméseinkhez a legnevesebb nyugat-európai, amerikai és japán gyártók anyagait használjuk.

Kis- és közepes mértékű foganyag veszteség esetén tömés terápiát alkalmazunk. Ha a fogszövet hiány nagymértékű a fogtechnikai laboratóriumban készülő betétekkel, koronákkal állítjuk helyre az eredeti állapotot.

Inlay

Szuvas fogak olyan speciális betéttel történő ellátása, melynél a hagyományos tömés technikáknál előforduló kompromisszumokat küszöböljük ki (a tömőanyag zsugorodását, a szomszédos fogak érintkező felületeinek eltávolítását egymástól, és ezzel a rostos étel bepréselődését a tömött fogak közé). Az inlay élettartama meghaladja a tömésekét és esztétikailag is magasabb igényeket képvisel. A szuvas részek eltávolítása után kialakítjuk az üreget a fogban, melyről lenyomatot veszünk, és ideiglenes töméssel ellátjuk az üreget. A technikus rekonstruálja az eredeti formát kerámiából, vagy nemesfémből. Ezt a betétet a következő alkalommal ragasztással rögzítjük a fogban.

Inlay-vel elhorgonyzott hidak

Bizonyos esetekben lehetőségünk van, hogy a hiányzó fog pótlásakor nem kell a hiányt határoló fogakat lecsiszolni koronához, melyek a pótlást rögzítik. Elegendő a szomszédos fogak töméseinek eltávolítása után, speciális üreget kialakítanunk a fogban. Ebbe az üregbe kapcsolódik és rögzül a pótlás.

Bejelentkezés

Héjkészítés

Esztétikai problémákat, amelyek a frontfogak területén találhatóak minimális ép fogszövet feláldozásával meg lehet oldani. Héjakat készítünk, ha a páciens elégedetlen első fogainak alakjával, színével, esetleg az élek egy részét pótolni akarjuk, és nem elégséges az egyszerű töméssel elérhető esztétikai hatás. A kismértékű fogazati eltérések is orvosolhatóak ezzel a technikával. A végeredmény olyan, mint egy esztétikus, szép valódi fog.

A héjak két típusát különböztetjük meg:

I. A direkt héjak speciális tömőanyagból készülnek, és rétegenként hordjuk fel az első fogak külső felszínére.

II. Az indirekt héjakhoz a fog külső, esztétikai szempontból fontos felületéből távolítunk el annyit, hogy ráragaszthassunk egy - a fogtechnikus által egyedileg készített vékony porcelánréteget - héjat, ami biztosítja az elvárt színt és formát.

Bejelentkezés

További szolgáltatásaink
A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása, az akadályozó tényezők elhárítása révén.
A fogkő eltávolítása egy speciális, ultrahanggal működő műszersegítségével történik, a fogzománc megsértése nélkül.
Esztétikai fogászatunk magas színvonalát mutatja, hogy beavatkozásaink nyoma szinte nem is látható, a végeredmény olyan, mint egy valódi fog.
A fémmentes fogpótlások teljesítik korunk legigényesebb esztétikai követelményeit hosszú távú megoldást kínálva.
A szép és egészséges fogsor kialakítása és megóvása egészen kisgyermekkorban kezdődik. Az időben kezdett helyes fogápolás, a fogorvosokkal kötött...
Sokkal gyorsabban, pontosabban és kevesebb ülésben folyik a kezelés. A későbbi szövődmények jobban elkerülhetőek.
Rendelőnkben a legújabb és leghatékonyabb ZOOM! Advanced Power® professzionális fogfehérítő rendszert alkalmazzuk.
A fogpótlás az egészséges szomszédos fogak lecsiszolása nélkül is lehetséges illetve alternatíva a csak kivehető pótlásokra.
A fogászati betegségek megelőzésének lehetőségeit a tökéletes szájhigiéne, a helyes táplálkozási szokások kialakítása, valamint a rendszeres...