Fogkőeltávolítás

A fogkő a nyálban található ásványi anyagok foglepedékbe való lerakódósával jön létre. A rendszeres és alapos fogápolás csökkenti a fogszuvasodás gyakoriságát, ezen kívül lassítja a fogkőképződést. A kialakult fogkövet már csak rendelői környezetben lehet eltávolítani.

A tökéletesen elkészített fogászati restaurációk előfeltétele a lepedék és fogkőmentes fog és az egészséges íny. Ezért rendelőnkben az első kezelés ritka kivételtől eltekintve a fogkő eltávolítása. A hosszú ideig jelenlévő fogkő károsítja a fogakat és a fogínyt rossz leheletet okozva. A lerakódott fogkövet és elszíneződéseket csak fogorvos ill. dentálhigiénikus tudja eltávolítani, ezért tanácsos évente kétszer felkeresnie fogorvosát, aki az ellenőrzésen kívül elvégzi a szükséges kezeléseket, eltávolítja a fogkövet és elszíneződéseket.

  

A fogkő eltávolítása egy speciális, ultrahanggal működő műszersegítségével történik, a fogzománc megsértése nélkül, mely rezgése által távolítja el a fogkövet. A beavatkozás rövid nem fájdalmas művelet, azonnali, látható eredménnyel. Ezt követően polírozással tisztítjuk meg a fogakat a kisebb felrakódásoktól, elszíneződésektől. Rendelőnkben lehetőség nyílik a fogkő eltávolítását követően egy teljes körű szájhigiénés kezelésre egy speciális homokfúvó Prophyflex készülékkel, mellyel a fogak felszínén lévő külső elszíneződések is eltávolíthatóak a fogzománc polírozásával egyetemben. Ezt az eljárást ismerik a köztudatban mechanikai fogfehérítésnek.

A rendelőnkben elvégzett fogkőeltávolítás és szájhigiénés kezelés megteremti a lehetőségét annak, hogy a félévenkénti ellenőrzések között is az egyéni szájápolás segítségével- szépek és egészségesek maradhassanak fogai.

Bejelentkezés

További szolgáltatásaink
A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása, az akadályozó tényezők elhárítása révén.
A fogkő eltávolítása egy speciális, ultrahanggal működő műszersegítségével történik, a fogzománc megsértése nélkül.
Esztétikai fogászatunk magas színvonalát mutatja, hogy beavatkozásaink nyoma szinte nem is látható, a végeredmény olyan, mint egy valódi fog.
A fémmentes fogpótlások teljesítik korunk legigényesebb esztétikai követelményeit hosszú távú megoldást kínálva.
A szép és egészséges fogsor kialakítása és megóvása egészen kisgyermekkorban kezdődik. Az időben kezdett helyes fogápolás, a fogorvosokkal kötött...
Sokkal gyorsabban, pontosabban és kevesebb ülésben folyik a kezelés. A későbbi szövődmények jobban elkerülhetőek.
Rendelőnkben a legújabb és leghatékonyabb ZOOM! Advanced Power® professzionális fogfehérítő rendszert alkalmazzuk.
A fogpótlás az egészséges szomszédos fogak lecsiszolása nélkül is lehetséges illetve alternatíva a csak kivehető pótlásokra.
A fogászati betegségek megelőzésének lehetőségeit a tökéletes szájhigiéne, a helyes táplálkozási szokások kialakítása, valamint a rendszeres...