Gépi gyökérkezelés

Sokkal gyorsabban, pontosabban és kevesebb ülésben folyik a kezelés. A későbbi szövődmények jobban elkerülhetőek.

Gyökérkezelés

Minden rossz élménnyel és híreszteléssel ellentétben a gyökérkezelés a fogak megtartását szolgáló fájdalmatlanul elvégezhető eljárás. A gyulladásban lévő fogat igaz a hagyományos eljárásokkal nehezebb elérzésteleníteni, de léteznek olyan korszerű érzéstelenítési módszerek, amelyekkel bármely fogat érzéketlenné tudunk tenni. A betegnek semmilyen kezelés alatt nem szabad fájdalmat érezni, és ezt a mai technikai felkészültség messzemenően szolgálja. A gyökérkezeléssel saját fogunkat tarthatjuk meg. Így elkerülhetjük a fog eltávolítását majd annak pótlását. Az általunk végzett gyökérkezelési módszer előnye, hogy egy gépi tágító rendszer segítségével bármely fog - nagyőrlő fogaké is- gyökértömése sikeresen kivitelezhető. A gyökércsatorna megtömésére ugyancsak új technikát alkalmazunk, amelynek eredményeként a gyökércsatornát a gyökértömő anyaggal optimális módon tudjuk kitölteni.

 

Gépi gyökérkezelés

A jó gyökértömés elengedhetetlen feltétele a gyökércsatorna-hossz pontos meghatározása. A gyökértömés hosszát a pontatlan röntgen módszer helyett-, egy erre a célra kifejlesztett műszer segítségével pontosan tudjuk mérni, sőt ez a műszer működése közben is folyamatosan jelzi a munkahosszat és visszafordul ha egy görbült csatornába beszorul vagy ha a gyökércsúcsot elérte. Ennek a speciálisan endodonciai beavatkozásra kifejlesztett gépnek az egyik legnagyobb előnye az, hogy a beállított fordulatszámot terhelés alatt is tartja, valamint a fej beszorulását érzékelve forgatási irányt vált és ezzel elkerüli azt, hogy az eszköz beletörjön a fogba. Gépi gyökérkezeléssel tehát sokkal gyorsabban, pontosabban és kevesebb ülésben folyik a kezelés. A legnagyobb előnyeként a későbbi szövődmények jobban elkerülhetőek. Foghúzásra ítélt esetekben is sikeres kezelést tesz lehetővé.

A gyökérkezelés a modern fogászat egyik legdinamikusabban fejlődő ága, ezért folytonos fejlesztések következtében újabb és újabb technológiák és berendezések segítik a fogorvosokat munkájuk legpontosabb elvégzésében.

A rendelőnkben mindent megteszünk, hogy a legújabb technikát biztosítsuk fogorvosainknak és Önnek a legeredményesebb kezelésért.

Bejelentkezés

További szolgáltatásaink
A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása, az akadályozó tényezők elhárítása révén.
A fogkő eltávolítása egy speciális, ultrahanggal működő műszersegítségével történik, a fogzománc megsértése nélkül.
Esztétikai fogászatunk magas színvonalát mutatja, hogy beavatkozásaink nyoma szinte nem is látható, a végeredmény olyan, mint egy valódi fog.
A fémmentes fogpótlások teljesítik korunk legigényesebb esztétikai követelményeit hosszú távú megoldást kínálva.
A szép és egészséges fogsor kialakítása és megóvása egészen kisgyermekkorban kezdődik. Az időben kezdett helyes fogápolás, a fogorvosokkal kötött...
Sokkal gyorsabban, pontosabban és kevesebb ülésben folyik a kezelés. A későbbi szövődmények jobban elkerülhetőek.
Rendelőnkben a legújabb és leghatékonyabb ZOOM! Advanced Power® professzionális fogfehérítő rendszert alkalmazzuk.
A fogpótlás az egészséges szomszédos fogak lecsiszolása nélkül is lehetséges illetve alternatíva a csak kivehető pótlásokra.
A fogászati betegségek megelőzésének lehetőségeit a tökéletes szájhigiéne, a helyes táplálkozási szokások kialakítása, valamint a rendszeres...