Gyermekfogászat

A szép és egészséges fogsor kialakítása és megóvása egészen kisgyermekkorban kezdődik. Az időben kezdett helyes fogápolás, a fogorvosokkal kötött „korai barátság” egy életre meghatározhatja gyermekünk fogainak minőségét.

Gyermekeink fogápolása gyakorlatilag már a várandósság ideje alatt elkezdődik. A második trimeszterben kötelező fogorvosi vizsgálat során ugyanis már érdemes elbeszélgetni fogorvosunkkal a gyermekkori szájhigiénia fontosságáról.

A kismamák fogápolásáról

Érdemes már ekkor föltenni azokat a kérdéseket, amelyeket a későbbiekben csak városi legendák olvasgatásával próbálunk megválaszolni több-kevesebb sikerrel. Ez azért is fontos, hiszen a gyermekünk fogazatát már az életének akár első napjaiban is befolyásolni tudjuk. A cumizás, újszopás a hozzátáplálás megkezdésének módja mind, mind befolyásolhatja gyermekünk későbbi fogazatának kialakulását. Érdemes hát ezeket a kérdéseket mielőbb, szakember segítségével tisztázni.

Az első fogak ápolása

A helyes szájápolási protokoll elsajátítása akkor kezdődik, amikor az első fogak kibújnak. Az, hogy ez mikor és milyen formában történik, változó, de érdemes már a fogzás közeli időpontokban kézbe adni a fogkefét bevezető ínymasszírozót, majd a későbbiekben az első fogkeféket.

További szolgáltatásaink
A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása, az akadályozó tényezők elhárítása révén.
A fogkő eltávolítása egy speciális, ultrahanggal működő műszersegítségével történik, a fogzománc megsértése nélkül.
Esztétikai fogászatunk magas színvonalát mutatja, hogy beavatkozásaink nyoma szinte nem is látható, a végeredmény olyan, mint egy valódi fog.
A fémmentes fogpótlások teljesítik korunk legigényesebb esztétikai követelményeit hosszú távú megoldást kínálva.
A szép és egészséges fogsor kialakítása és megóvása egészen kisgyermekkorban kezdődik. Az időben kezdett helyes fogápolás, a fogorvosokkal kötött...
Sokkal gyorsabban, pontosabban és kevesebb ülésben folyik a kezelés. A későbbi szövődmények jobban elkerülhetőek.
Rendelőnkben a legújabb és leghatékonyabb ZOOM! Advanced Power® professzionális fogfehérítő rendszert alkalmazzuk.
A fogpótlás az egészséges szomszédos fogak lecsiszolása nélkül is lehetséges illetve alternatíva a csak kivehető pótlásokra.
A fogászati betegségek megelőzésének lehetőségeit a tökéletes szájhigiéne, a helyes táplálkozási szokások kialakítása, valamint a rendszeres...